Pošto u poslednje vreme radije priča o muzici nego o politici, a i aktivirao se na brojnim nastupima, proneo se glas da je Mlađan Dinkić postao stalni član grupe „Piloti“, koju je posle deset godina pauze sakupio frontmen Kiki Lesandrić. Međutim, potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja u ekskluzivnom razgovoru za „Alo!“ tu informaciju je demantovao.”Nisam stalni član grupe„Piloti“. Oni imaju izvanrednog gitaristu Paju, koji je bio opravdano sprečen da svira na koncertima u Rijeci i Nišu pa sam ga ja prinudno zamenio”, kaže Dinkić i dodaje da je sa nastupa poneo odlične utiske.”Moram da priznam da sam se predivno osećao kada sam čuo publiku u Nišu, koja je, osim starih hitova popularnih „Pilota“, znala i petnaestak pesama koje sam ja komponovao za tu grupu. Zbog toga ću nastaviti da radim s Kikijem Lesandrićem i već smo završili dve pesme koje će se naći na njegovom sledećem albumu”, otkriva za “Alo” ministar kome će „tvrdi“ rok ostati i dalje orijentacija u muzici, a Kiki, uz eventualne izlete, jedini izvođač koji peva njegove pesme. “Uradio sam jednu pesmu za Tijanu Dapčević i već bi trebalo da snimi spot. Međutim, to je samo iskorak, kao i saradnja sa Kebom. Ta pesma čak i nije bila namenjena njemu. To je trebalo da bude numera za Budvanski festival, ali je Dragan Kojić čuo pesmu kada sam bio kod mog prijatelja Bobe Živojinovića u gostima i insistirao da je dam njemu. Odlično je ispalo, ali neću da mešam žanrove, tako da sebe ne vidim kao nekog ko bi pisao pesme za Cecu ili Brenu. One imaju odlične kompozitore, a ja ostajem pri tvrdom roku, koji sam svirao još kao mlad na gitarijadi, koja se tada organizovala u Subotici”, kaže Mlađan i otkriva kada nalazi vreme za pisanje pesama. “Pesme pišem noću i za vreme godišnjeg odmora, dok radnim danima jedva sačekam 17 sati da se završi radno vreme i da odem kod mog prijatelja Kikija u studio i opustim se uz muziku. Znam da ću se muzikom baviti do kraja života, dok za politiku baš nisam siguran”, kaže Dinkić.